Ubunti-inspiratie
Op zoek naar gezamenlijke wijsheid
Ubunti-inspiratie
Op zoek naar gezamenlijke wijsheid

Op verscheidene vlakken verbindt en versnelt community-coaching; het draagt bij aan wat betrokkenen op dat moment nodig hebben voor het geheel en resultaat.

 

Klanten & betrokkenen over organisatiegemeenschappen

Community building, voedsellokaal, oosterwold, burgerinitiatief

Projectleider VoedselLokaal, Evelien Schipper zegt:

"Sinds anderhalf jaar zijn we druk bezig geweest de mooie vergezichten van onze visie op duurzame, inclusieve gebiedsontwikkeling te concretiseren. Dhian Sioe Lie hebben we leren kennen als een betrokken snelle denker met een groot netwerk. Hij beschikt over uitstekende sociale vaardigheden en een goede dosis humor, waardoor hij mensen weet te verbinden. Daarnaast is hij in staat het gesprek dusdanig te sturen dat het over de hoofdlijnen en voorwaarden van een initiatief gaat. Daarmee snijdt hij een belangrijke dimensie aan die niet mag ontbreken is bij het creëren van communities en tot wasdom brengen van eerste ideeën."

zie ook de projectwebsite VoedselLokaal

Burgerinitiatief BANGSA DUNIA in Arnhem met applaus van start!

Ruim 90 Indische/Molukse ouderen waren zaterdagochtend 6 juni 2015 bijeen in de AKKER 71, op de eerste meet & greet van het burgerinitiatief Bangsa Dunia – senang oud worden aan de Rijn. Deze bijeenkomst is georganiseerd door een initiatiefgroep van twaalf burgers, allen tweede en derde generaties Indisch/Molukse Nederlanders uit Arnhem e.o.

Bangsa Dunia presenteerden de uitkomsten van 50 gesprekken met Indisch/Molukse ouderen. En hun gezamenlijke missie: zich inzetten voor de behoeften en zorgen van de (eerste generatie) Indische/ Molukse ouderen onder het motto ‘generaties voor generaties’.

De volle zaal met betrokkenen voelden zich zeer gesteund door dit initiatief. Na afloop genoten allen nog van de muziek van een jonge Indo-band, en een spontaan optreden van moeder en zoon die originele Ambonese liederen weer lieten klinken. (persbericht)

iWeek & OtherWise

"Dhian Sioe is als bestuurslid bij Stichting OtherWise in Wageningen een zeer betrokken persoon. Hij is zeer geïnteresseerd in organisaties en hoe die vorm te geven. Zo heeft hij in 2013 bijgedragen aan het vormgeven van de iWeek - 'interactieve methods for social change', een jaarlijks terugkerende activiteit van OtherWise. Hij heeft het iWeek-team geholpen om helder uiteen te zetten wat we met deze activiteit voor ogen hadden en hoe we onderscheid konden maken tussen de inhoudelijke thematiek en het proces; de methoden die we aanbod wilden laten komen. Op deze manier konden we een krachtig concept neerzetten!"

Emma Diemont, Kokotopia - Creative Communication Concept / oud programma coördinator St. OtherWise